חגי אלעד
מרוב שזרזירי הפשיזם החוץ-פרלמנטארי הולכים אצל עורבי ה'נאמנות' אשר מסביב לשולחן הממשלה, קשה לפעמים להבדיל בין תפקידו של זה לבין אחריותו של רעהו. ובכל זאת, זו אבחנה חשובה, קריטית.
הבעיה הקריטית שלנו איננה עם "אם תרצו", המכון לאסטרטגיה ציונית או שאר הגופים הלא-ממשלתיים מסוגם; הבעיה הקריטית היא עם השלטון. אם תרצו, המכון לאסטרטגיה ציונית ושות' זכאים, כמובן, להיאבק על עמדותיהם ולהציגן בשוק הדעות. וכן – זה נכון גם כשעמדותיהם רחוקות מאוד מעמדות האגודה לזכויות האזרח. אנחנו שמחים להתווכח איתם, ואת ניסיונות ההשתקה נשאיר לאחרים. כשהיה צריך, האגודה לזכויות האזרח כבר הגנה על חופש הביטוי של אם תרצו, וכך נעשה גם בעתיד. אלא שכאשר רשויות המדינה הן חלק ממהלכים אנטי-דמוקרטיים, כאשר שרים ופקידים בכירים מדברים גבוהה גבוהה על פלורליזם אבל בפועל המדינה הופכת לשותפה פעילה ביצירת אווירה של סימון והחשדה (וחקיקה) כנגד מי שעמדותיו אינן מיושרות לימין השלטון – אז מדובר במצב אחר. נגד המציאות הזו, בה נבחרי הציבור רומסים את כללי המשחק הדמוקרטיים ומובילים את המתקפה על הדמוקרטיה – נגד המציאות הזו אנחנו יוצאים ומול רשויות המדינה אנחנו פועלים.
לפני כחצי שנה התקיים בוועדת החינוך של הכנסת דיון בעקבות יוזמה של "אם תרצו", בכותרת (לא נגענו) "הדרת עמדות ציוניות באקדמיה". בדיון ההוא, יו"ר הוועדה אורלב לא אפשר לנציגי האגודה לזכויות האזרח לדבר, ובעקבותיו שלחנו לוועדה את המכתב הזה. הדיון דאז הסתיים בהנחיה התמוהה של אורלב ל"אם תרצו", להגיש דו"ח כתוב למועצה להשכלה גבוהה, על מנת שזו תתבסס עליו בדיוניה ולאחר מספר חודשים תשוב ותדווח לוועדה.
לפני מספר ימים כינסה הוועדה את דיון ההמשך בנושא. היחס הגס והמשתיק לו זכו נציגי האגודה לזכויות האזרח בדיון הקודם ובכמה דיונים אחרים בכנסת לאחרונה (ובמיוחד אצל אורלב), גרם לנו להתלבט בשאלה האם יש טעם להתאמץ ולהשתתף בדיון באותו בוקר. אני השתכנעתי מעמדה שביטא מחמוד קרעין (מפרויקט זכויות האדם בירושלים המזרחית של האגודה), כי דווקא בדיונים הציבוריים בהם ישנם מי שמעדיפים להשתיק אותנו, יש משנה חשיבות לנוכחותנו ולביטוי עמדותינו. אז הלכנו לדיון, עו"ד דבי גילד-חיו שהיא מקדמת המדיניות והחקיקה של האגודה, ואני.
הדיון התחיל עם דברים של אורלב (ששוב הסביר, כמו בדיון הקודם, כי הנושא כלל אינו קשור לשאלות של חופש אקדמי וכמה למעשה הוא מגן על החופש האקדמי) ושל שר החינוך (שהוא כידוע גם יו"ר מל"ג) שכמובן נשבע אמונים לחופש האקדמי, אלא שיש טענות וצריך לבדוק, והוא כבר כינס דיון רציני של מל"ג בנושא, וכולם הסכימו איתו שמדובר בנושא חשוב ביותר שיש להסדירו, אם כי כמובן שאסור לאיים בביטול תרומות למוסדות אקדמיים (ניסיון קצת מגושם להרגיע את עסקני "אם תרצו", שאולי התלהבו קצת יותר מידי מדברי הכיבושין של סער בכנס שלהם), ובכל אופן הבדיקה של הנושא תימשך בזכות היוזמה המצוינת של אם תרצו.

"ילדים רעים": השלטון מחנך את חופש הביטוי וחופש העיתונות. פרוסיה, 1849
בהמשך ניתנה רשות הדיבור לאורחי הכבוד של הכינוס – נציג המכון לאסטרטגיה ציונית (שהם, כך למדתי מהשקף בו הם הציגו את עצמם, למעשה ארגון זכויות אדם) ונציג אם תרצו.
עדי ארבל (ראש 'פרויקט המחקר' של המכון לאסטרטגיה ציונית, אם קלטתי נכון את תוארו) הציג את ה'מחקר' שלהם על "פוסט ציונות באקדמיה". השיא היה שקף שמסביר איך מזהים אנטי-ציונות ומבדילים בינה לבין ציונות. היו עוד המון קש וגבבה, כשכל הפארסה הזו מוקפת ביחס רציני לחלוטין – דיון של ועדת החינוך בכנסת, עם שר החינוך, ויש ברקע תהליך בירור של יו"ר מל"ג עם ראשי האוניברסיטאות, תהליך שמבוסס כולו על ה"מחקרים" האלו. ושר החינוך, במקום לבעוט בשטות הזו, מהמהם "צריך לבדוק", ומל"ג בודקת, והכול כאילו נורמאלי וענייני, כאשר בעצם – איך אפשר להתייחס לדברים כאלו ברצינות? שהרי מדובר ב"פשוט שטויות" כמו שקרא נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' בן-ששון בשלב כלשהו, ואורלב מיד יצא נגד המקארתיזם (!) שמנסה להשתיק את הקולות הציונים והבטיח שכאן, בוועדת החינוך, הוא לא ייתן יד להשתקה כזו, וארז תדמור מ"אם תרצו" דיבר בעלבון על התנשאות של פרופסורים… החמישייה הקאמרית לא הייתה מבצעת את זה בצורה מדויקת יותר, דורון רוזנבלום לא היה כותב את זה טוב יותר מהמקור.
אלא שלא מדובר בבדיחה.
אחרי שהוצגו ממצאי ה'מחקר', דיבר תדמור. ברקע, בהדרגה, היו יותר ויותר חילופי דברים בין הח"כים בדיון וגם מהקהל, עד שהגענו לשלב שבו הורחקנו מהדיון, כפי שרועי ילין תיעד בפוסט שהעלה באתר פרויקט דמוקרטיה:
ארז תדמור: …לא ציוני
עו"ד דבי גילד–חיו: ואתה תקבע מי ציוני ומי לא ציוני?
יו"ר הועדה, ח"כ זבולון אורלב: מי דיברה? שתצא החוצה עכשיו. אני לא יודע מי זאת האישה הזאת, לא מכיר אותה
ח"כ אחמד טיבי: הוצאת את האגודה לזכויות האזרח
יו"ר הועדה, ח"כ זבולון אורלב: האגודה לזכויות האזרח? שלא תהיה כאן
מנכ"ל האגודה לזכויות האזרח, חגי אלעד: האגודה עדיין כאן
יו"ר הועדה, ח"כ זבולון אורלב: תצא גם אתה.
יצאנו. באו שלושה מאבטחים ממשמר הכנסת לרשום את מספרי תעודות הזהות שלנו, וזהו.
***
הדיון הזה בכנסת, צריך להזכיר – זו לא הייתה ועידת אם תרצו. זה היה דיון של ועדת החינוך של הכנסת, וזה היה מדכא ומבהיל. מי שחושב על הכרסום בדמוקרטיה כעניין פוטנציאלי, עתידי, עדיין רחוק, היה משנה את דעתו לו היה נוכח בדיון הזה. אני השתכנעתי כי לא ירחק היום בטרם יהפכו המכון לאסטרטגיה ציונית וגופים מסוגו לאורים ותומים בתחום החינוך לזכויות האדם, אזרחות ודמוקרטיה. ההזיה הזו הולכת ומתממשת לנגד עינינו, כאשר מִנעד העמדות, האיזונים והבלמים שהם חלק מהדיון אינו לרוחב קשת עמדות סבירה, אלא מתנהל כולו בטווח המתכווץ שבין ה"נאמנים" לבין ה"נאמנים למהדרין". ומה שמתחולל לנגד עינינו אינו דיון או ויכוח בין עמדות שונות, אלא הצגה של כאילו ויכוח, בהפקתם של שותפים לדרך.
בהצגה הזו יש את אלו שתפקידם להיות וולגאריים וישירים, דוגמת ח"כ מיכאל בן ארי או "אם תרצו", ויש את אלו שתפקידם לשים על כל זה ציפוי עבה של מכובדות ליברלית, דוגמת שר החינוך. אבל אין מה להתבלבל: כולם לוקחים אותנו לאותו הכיוון. ההצגה בוועדת חינוך בין אורלב וסער מחד, לבין ארבל ותדמור מאידך – זה לא הון ושלטון, זה פשיסטוֹן ושלטון. אלו מתחילים לכדרר, "הממסד הממלכתי" כאילו מרסן (אבל מקשיב בכובד ראש, מהנהן ובודק ברצינות), אבל למעשה, אי אפשר אפילו לטעון שנבחרי הציבור המכובדים נגררים אחרי האג'נדה של הקיצונים, או קלישאה אחרת מהסוג הזה – כי הם כולם פשוט חלק מאותה האג'נדה, אותו החזון ואותו העתיד שהם מגשימים ביחד.
מי אמר שהממשלה לא יודעת לעבוד עם ארגוני החברה האזרחית? יודעת, ועוד איך יודעת. תשאלו את זבולון אורלב והמכון לאסטרטגיה ציונית, את "אם תרצו" ואת גדעון סער.
תגים: אם תרצו, גדעון סער, דמוקרטיה, הכנסת, המכון לאסטרטגיה ציונית, זבולון אורלב, חופש אקדמי, פאשיזם, צנזורה
9 בנובמבר 2010 ב- 17:40 |
רגע, אז לא הבנתי אם הפוסט הזה הוא ציוני או פוסט ציוני.
10 בנובמבר 2010 ב- 09:59 |
פוסט פוסט פוסט ציוני ציוני ציוני
9 בנובמבר 2010 ב- 17:54 |
אותך ללימור לבנת
לא תקבל עידוד ל'יצירה ציונית'!
ואנחנו כולנו אנא נבוא?
ייאוש גדול
9 בנובמבר 2010 ב- 18:04 |
אני מרגישה כאילו חיידק הפאשיזם פשוט משתלט על האנשים וזולל להם את המוח ואת המחשבה. מזכיר לי את "חוטפי הגופות".
15 בנובמבר 2010 ב- 10:51 |
עדיף פאשיזם יהודי אצל יהודים מאשר פאשיזם פלסטיני אצל יהודים.
בכל מקרה אני אוכל רק רק חזירים כשרים.
9 בנובמבר 2010 ב- 18:29 |
לי זה נשמע כמו אוי אוי אוי. רק טבעי הוא שחברי כנסת ייעזרו בארגוני החברה האזרחית. זה מה שעשו עד היום חברי כנסת מהשמאל יחד עם הארגון לזכויות האדם הפלסטיני. אז עכשיו כשפוליטקאים מהימין והמרכז עושים את זה, זה לא בסדר?
10 בנובמבר 2010 ב- 16:08 |
חזי: אם היית מוכיח לי שבממשלת רבין הקשיבו לאירגונים שמאלניים וזרקו החוצה מי שהביא דעה אחרת היתה לך נקודה, יש לך דוגמה?
10 בנובמבר 2010 ב- 20:33
לא צריך להרחיק עד לממשלת רבין, מספיק שבראשות ועדה ניתנו במות רחבות לארגונים כאלה ואחרים (סביבתיים, זכויות אדם, וכד'). ולא שזה רע…
ולעניין הזרקו החוצה: הייתי בישיבה וראיתי בדיוק מה קרה. היו קריאות מהקהל, אורלב אמר שהוא יוציא את מי שיפריע לדיון, ונציגת האגודה שחשבה בטעות שהיא מעל לחוק, הייתה הראשונה להתפרץ אחרי האזהרה של אורלב שהוציא אותה.
ואז כשטיבי אמר לו שהוא הוציא את נציגת האגודה (כנראה שיש כלל שאי אפשר להוציא את נציגת האגודה), קרא חגי אלעד ברוב חוצפתו שהם עדיין שם. הוא באמת לא השאיר לאורלב שום ברירה.
עכשיו אפשר להמשיך עם האוי אוי אוי…
9 בנובמבר 2010 ב- 19:44 |
לדאבוני ש משהו בדבריו של חזי. בלי קונצנזוס רחב דמוקרטיה איננה אלא עריצות הרוב – או המיעוט.
9 בנובמבר 2010 ב- 19:51 |
*מירי קוראים לזה גם 'התקרנפות'…
*חזי, כנסת נורמאלית צריכה לחוקק חוקים להגנת האזרח ולא לחקור דוחות של עמותות פוליטיות ובמיוחד עמותה כמו אם תרצו שעוסקת בצייד מכשפות כי אז נחיה במשטר מקארתיזם
והאמן לי שגם אתה לא רוצה לחיות במשטר כזה
9 בנובמבר 2010 ב- 19:53 |
נשמע כאילו אתם פונים לציבור רק כאשר אתם הנפגעים האישיים.
דני גוטווין כתב היום מאמר חשוב, לדעתי העניה מעוני, ובו הוא מסביר את הקריסה של השמאעל בהצטרפות ותמיכה למהלכי ההפרטה המכשירים את הקרקע,ולמעשה מייצרים את "הפשיזם" שאתה מיצר עליו.
מדוע האגודה לזכויות האזרח נפקדת מהמאבק של אזרחים בהוצאה לפועל ? בגבייה הבלתי חוקית והפראית שנעשית כביכול בשם תאגידים אך למעשה מפרנסת שכבה צרה של עורכי דין ומוותכים ברישוש שיטתי של המעמד הבינוני והפיכתו לעני. מדוע אינכם בחזית הראשונה בנושא שלילת דרכונים מחייבים בהוצלפ, ויש עוד הרבה תמיהות כאלה. מה שאתה מתאר פה זה מהלכי אגו באגו של אליטות שהתרגלו לדבר זו עם זו מעל הציבור במועדונים סגורים.
איפה האגודה לזכויות האזרח בנושא התשלומים במערכת החינוך , וכמובן בתשלומי ההשתתפות בבריאות. הבעיה שאתה מייצג כיום סקטור עשיר ושבע שיש לו בעיות סקטוריאליות, ומכאן שהציבור – גם אם תומך באגדנה שלך, לא קם ולא יקום לתמוך בהעלבויות האלה.
9 בנובמבר 2010 ב- 23:01 |
אח, איך אני אוהב את אלו שמדמיינים מה עושים ארגוני השמאל, ואז מגיבים בהתאם למה שדמיינו.
עיריתי, אני מציע ללכת לאתר האגודה לזכויות האזרח, ולראות שם דוחות על אפליית זקנים, על פערים בחינוך, על הבעייתיות של הזכות לדיור, ועוד ועוד ועוד.
10 בנובמבר 2010 ב- 20:07 |
עירית, האגודה לזכויות האזרח פועלת בשנים האחרונות באינטנסיביות בנושאים של צדק חברתי. כמה דוגמאות: האגודה היתה זו שהגישה את עתירת הקיום בכבוד, שלצערנו נדחתה על ידי בג"צ; היא זו שנלחמה בתוכנית ויסקונסין במשך שנים עד שהביאה לביטולה בקיץ האחרון; יזמה והובילה את הקואליציה לשירותי בריאות השן הציבוריים, שבזכותה ניתנים כעת טיפולי שיניים לילדים עד גיל 8 בחינם; היא זו שמקדמת היום בכל מיני מישורים דיור בר השגה; עותרת לשוויון בתקציבי חינוך וזו רק רשימה חלקית.
אני מסכימה לכל מילה במאמר של גוטווין, והמציאות שהוא מתאר הובילה לריקון השירותים החברתיים ברמה כזו, שגם העבודה הקשה של האגודה היא טיפה בים. הלוואי שהיו לנו עוד הרבה משאבים כדי להלחם בכך ושהיה בישראל ציבור גדול יותר באופן משמעותי שיתגייס לעשייה בתחום הזה. זה אחד התחומים שהכי חשובים לאגודה כיום, כי מדובר בהפרות של זכויות בסיסיות, שמשפיע באופן קשה על חיים של מיליונים ועל היכולת שלנו לקיים כאן משטר דמוקרטי.
אם יש לך רעיונות איך אפשר לגייס את הציבור באופן יותר משמעותי, את מוזמנת לכתוב אלינו הצעות קונקרטיות. נשמח אם תעייני באתר שלנו כדי לקרוא יותר לעומק על מה שאנו עושים.
9 בנובמבר 2010 ב- 22:23 |
מדהים תמיד איך הניאו-פאשיזם משתמש בשפת זכויות ואיזונים ובלמים. איך בנוסחיו המילה לאזן, מתחילה במקומות חשוכים ונגמרית במקומות מתכחשים ומגמגמים, ולכך יקרא מינעד. יש אתגרים אמיתיים לזכויות אדם, מול מכשלות אמיתיות, אבל בוחרים להפוך זאת לפארסה.
15 בנובמבר 2010 ב- 10:59 |
מה חשוב מרווח המינעד?
חשוב רק מיקומו היחסי במרחב הפוליטי.
החזירונים הימנמנים ממקמים את מינעדם בלב העשייה ציונית שמשרתת אותם.
והחזירונים השמאלנים ממקמים את מינעדם בלב האוייב הפיליסטיני, כדי להילחם באמצעותו נגד החזירונים הציונים.
השאלה האמיתית היא: אלו חזירונים הם כשרים ואלו לא!
9 בנובמבר 2010 ב- 22:26 |
פוסט מצוין. מה שעולה ממנו בחדות הוא כיצד מאמץ ההגדרה – מי ישראלי ומי לא, מי ציוני ומי לא – הפך לאחד מתוויו של השלטון הנוכחי: התביעה להגדיר, כלומר לקבוע, להפריד, צמודה היום לכוח הפעולה של השלטון – מי באש ומי במים (כלומר, מי לזכויות פוליטיות או לתקצוב מוסדי ומי לרדיפה או לייבוש). לכן, השאלה כיום היא, ביןהיתר, כיצד להעמיד התנגדות שאיננה נענית לתביעה להגדרה. למשל, כיצד סירוב השחקנים להופיע באריאל איננו נערך על בסיס ההגדרה המפרידה – זה לא, אבל כמובן שזה כן – המכשירה, לבסוף, את "הדמוקרטיה הישראלית" שבתחומי הקו הירוק – כפי שנעשה היום ב"הארץ": http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1197553.html
השאלה מי ציוני ומי לא – כמו השאלה מה התנחלות חוקית ומה לא – היא שאלה של כוח ומטעם הכוח, לא של ידע, לא של הזדהות. נציגי האגודה לזכויות האזרח היקשו בדיוק בנקודה הזו, במעוזיו של הכוח השלטוני; לכן הם הוצאו מיד מהדיון.
10 בנובמבר 2010 ב- 00:24 |
אוף… מעייף כל החזרה הרפיטטיבית הזו על הקשקושים הקבועים
פשיזם, בלה בלה בלה…
בולשביקים-מרכסיסטים שהם (לרוב) אולטרא-היפסטר-קפיטליסטים. בדיחה.
לקרוא את התגובות ולא להאמין למראה הרקוסיה
clones
שיעתוקים
ויכוחים בעלמא , סחור-סחור מבלי לומר דבר
ספירלה אורירית של רעיונות ותילי תילים של כלום
פלסטיקה מילולית , קלקר מאותיות
לשים מראה ולהשקיף מאחור כמו בחדר חקירות, ולהתבונן בעיניים קרועות מתמהון ולהקרע מצחוק מרמות הפומפוזיות והסמי-אינטלקטואליות והנפיחות העצמית של כל הפסבדו-אינטלגננטים פה.
אין מוכנות ולו מינימלית לבדק בית עצמי אמיתי בשמאל הרדיקלי/קיצוני
החוק הפשוט הוא כזה:
אנחנו תמיד-תמיד-תמיד צודקים. כל שאר העולם טועה. תמיד-תמיד-תמיד טועה
והרי אתגרון, לעצמכם… חפשו נא תגובה רישמית מאחד הגופים המותקפים (הקרן לישראל חדשה, נניח … את השאר אתם בודאי מכירים) – לפחות תגובה אחת אמיתית, כנה, שאכן מודה ולו במעט, במשהו, בקצת, בנקודה מהותית א-ח-ת ! מים הביקורת שהוטח בה מכל עבר.
אני לא מוצא. כלום.
אנא, חפשו
תופתעו
10 בנובמבר 2010 ב- 00:28 |
ג'יזוס, זמואל חזר!
זה משהו ברמה של The Second Coming
10 בנובמבר 2010 ב- 00:43 |
הנה קבל הודאה בטעות זמואל:
היינו צריכים לטפל בראשי הימין וברבנים מייד לאחר רצח רבין ולהושיבם בכלא
אכן טעות, מודה
נו ועכשיו אתה מרגיש רגוע?
10 בנובמבר 2010 ב- 00:51
תגובתך היא בזבוז זמן מוחלט שכולו תולדה מובהקת של כישלון שלך בהבנת הנקרא.
שמא עליי להבין מדברייך שאתה מדבר בתור הודעה רישמית , בתור גוף מותקף או בתור שניהם?
[…"חפשו נא תגובה רישמית מאחד הגופים המותקפים"]
10 בנובמבר 2010 ב- 01:21
מה אתה מתכוון כשאתה אומר "היינו צריכים"? אתה מהשב"כ?
10 בנובמבר 2010 ב- 01:30
משיחיות-שקר מהולה בפרנויה זו נוסחא נפיצה. הבלבול נותן אותותיו?
על שכזאת נאמר "ממה נפשך" שהרי אם אומר שכן – תאמין? ואם אומר שלא – תאמין?
(ולא הבנתי על איזה "היינו צריכים" דיברת, לצורך העניין)
10 בנובמבר 2010 ב- 01:32
אה… דבריך היו מופנים לבים.
אחחח, קראמה נפלאה שכזו – לאחר שתפסתיו בקללתו על אי-הבנת הנקרא מייד כשלתי בעצמי
10 בנובמבר 2010 ב- 01:49 |
הו, כמה נפלא. חשיפה פומבית של המגיבים באתרך , למרות שבחרו בכינוי אנונימי.
יש כאן עניין של הפרת אמון בין מגיב לכותב הבלוג, הלא כן?
אדם לא-אמין. קצת קשה לך אז עברנו לסגור חשבונות בנוסח בלוג רכילות בלונדיני?
כמה בנאלי ומאכזב מצידך.
10 בנובמבר 2010 ב- 10:03 |
מה לעשות. כזה הוא הבלוג, בנאלי ומאכזב.
אבל משום מה אתה חוזר אליו שוב ושוב לקבל עוד.
לך תבין בני-אדם.
10 בנובמבר 2010 ב- 10:27 |
אני לא חשפתי, אתה חשפת את עצמך. זה לא שהייתי צריך גישה לארכיוני האילומינאטי בשביל זה – רק הצצתי באיזה בלוג אחר שהגבת בו.
בכל מקרה כיוון שזה מפריע לך אני מוחק את התגובה הזאת
10 בנובמבר 2010 ב- 02:48 |
I enclose a short article I wrote about the educatioin committee
http://hebrewu-law.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html
10 בנובמבר 2010 ב- 06:17 |
יתכן שזה יעניין כמה מכם. זה התיאור שלי את המצב בוועדת החינוך
http://hebrewu-law.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html
10 בנובמבר 2010 ב- 12:33 |
נו, "אתה חשפת" … בבלוג אחר!
לא יאומן כי יסופר
אם חשפתי בבלוג אחר, זה נותן לך הרשות לפרסם פה, כשלך ככותב/אדמינסטרטור יש גישה לפרטי ההרשמה שלי?!
אתה יודע, יש אתרים / בלוגים אחרים בהם אני ממש כותב את שמי המלא. רחמנא ליצלן אני אפילו לא טרחתי להשאר אנונימי בפייסבוק שלי!
פףףף, איזה תרוץ מקושקש. פשוט עלוב . "אם זה מפריע לך"… ממש תודה…
אני מבקש מראש לא לחשוף גם את כתובת האימייל שלי – כי אתה יודע, חשפתי אותה פה ושם ברשת במקומות אחרים.
איזה חירטוט בחיי
אסף – לפי ההגיון הילדותי-משהו שלך אתה צריך לוותר על הדרכון של המדינה השנואה, פשיסטית דכאנית שלך, לא? לא להישאר פה ולקבל עוד ועוד.
החיים הם לא תוכנית כבקשתך, תתבגר.
10 בנובמבר 2010 ב- 14:20 |
אתה די היסטרי. כל מה שעשיתי זה לרשום את השם שלך, שחשוף כאן לכולם, בגוגל, שחשוף לכולם
לא השתמשתי בשום "פרטי הרשמה". ובכלל, על איזה פרטי הרשמה אתה מדבר?
10 בנובמבר 2010 ב- 15:19
השם שלי היה "חשוף לכולם בגוגל", אה?
מצחיק שאתה מגגל את המגיבים האנונימיים שלך. מה, אתה מהשב"כ?
השם שלי, וכנראה עוד דברים רבים חשופים בג-ו-ג-ל, לא פה.
כאמור – גם בפייסבוק וגם בטוויטר השם שלי חשוף. למה? כי שם אני בחרתי לחשוף אותם! בקטע של שם- ולא פה! אז אולי תמצא אותי בפייסבוק ותכתוב פה איך קוראים לאמא שלי? הרי זה חשוף לעיני כל בפייסבוק.
הטיעונים שלך כ"כ עלובים. הרי מה כ"כ לא מתקבל על דעתך,
איפה הקושי הגדול להבין שאדם שבוחר כינוי אנונימי באתרך בעצם
בוחר בכינוי אנונימי!?
ה"היסטריה" אינה אלא לנוכח ההיתממות , גלגול העיניים.
הצדקנות שלך הזו "אתה חשפת… בבלוג אחר… בגוגל…"
איזה חרטוט.
אפילו אומץ לומר "סליחה, טעיתי"- אין לך.
ומאחד כמוך נשמע דברי הבל על ביקורת חברתית? קשוט לעצמך קודם, אויל
שלא לדבר כלל על ההדגמה הנפלאה שהבאת לדברים שאמרתי קודם מבלי שקלטת בכלל. האטימות הזאת לביקורת של המבקרים. לעולם לא להודות
האנחנו תמיד-תמיד-תמיד צודקים וזה ממש לא משנה כמה מגוחכים מאולצים הטיעונים שנביא.
[פרטי הרשמה הם המייל (ישאר במערכת? – או שכן, או שלא, אבל בטוח שאולי… תלוי בלהט הויכוח עם האדמיניסרטור)]
10 בנובמבר 2010 ב- 16:19
הכינוי שלך הוא לא אנונמי, זה השם שלך
אבל מילא. אני מתנצל. כתבתי את זה בלי לחשוב יותר מדי ולכן גם מחקתי
10 בנובמבר 2010 ב- 18:34 |
יש עכשו שיטה (רטורית) חדשה: השקרנים מתלוננים על שקרים, המקארטיסטים על מקארטיזם, סותמי הפיות על סתימת פיות, ציידי המכשפות על ציד מכשפות; שימו לב, כי זו טקטיקה של השנה האחרונה – המתנחלים הגזלנים הם מסכנים (ואפילו עוקרים להם זיתים!!!)
האמת היא, כמובן, שתהליך ההדרה של חוקרים וחוקרות ביקורתיים מדי (או אקטיביסטים מדי) מהאקדמיה הוא בעיצומו כבר עשר שנים, ורבים מקורבנותיו נמצאים למרבה הצער בחו"ל. האמת היא גם, ששום התחסדות לא מצדיקה אפילו דיון בדוח (שיקרי, למרבה הצער) של אם תרצו בוועדת הכנסת. האמת היא, שהאוניברסיטאות בישראל מבטאות קונפורמיזם צוכני וארגוני בעצם הוויתן – החל בקיומו הנפרד של חוג "הסטוריה של עם ישראל" (שהוא הנחת המבוקש), וכלה בפרוייקטים הצבאיים והבטחוניים שהן מעורבות בהן
אם יש דבר אחד שלא אזלח ל"אם תרצו" זה ששהם איפשרו לאוניברסיטאות – המדירות מהסגל שלהן בשיטתיות ובהתמדה מזרחים, נשים, פךסטינים (בסדר הזה בדיוק!) – להצטייר כמגינות הדמוקרטיה והחופש האקדמי
15 בנובמבר 2010 ב- 11:02 |
צריך להבין את האוניברסיטאות שמפלות בשיטתיות ובהתמדה מזרחים, נשים, פךסטינים (בסדר הזה בדיוק!), משום שגם רמת המינעד התבוני והאינטלקטואלי שלהם יורדים בהתמדה ובשיטתיות בסדר הזה בדיוק!
10 בנובמבר 2010 ב- 20:34 |
בשביל זה יש את ועדת האתיקה של הכנסת בראשות שלי יחימוביץ'. אם את חושבת שנעשה לך עוול תתלונני אצלה, וחזקה עליה שתדאג לעשות לך צדק.
11 בנובמבר 2010 ב- 11:36 |
ברשותכם, קיראו את הכתבה בקישור המצורף.
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/175/778.html?hp=54&cat=874
11 בנובמבר 2010 ב- 11:57 |
כתבתי את זה גם במקומות אחרים, אבל זה מספיק חשבו לי לחזור על זה כאן.
נאו שהמצב באמת מפחיד או שזו פאראנויה נוראית. או שניהם.
ההתנהלות בוועדה לא נשמעה לי חריגה. אני יותר קונה את התיאור שניתן כאן מעלי ובו היתה הפרעה בדיון והעיפו אנשים בגלל שהפריעו ולא בגלל פאשיזם. אבל לא הייתי שם לאמת את זה.
באופן כללי, אני מעדיף לקרוא פוסטים שנותנים פיתרון אלטרנטיבי למצב הקיים תוך כדי ביקורת וניתוח של הקילקול בו. התחושה שלי היא שבשנים האחרונות השמאל מצטרף לימין בגישה הפולניה של תלונות ומפחית את החלק של רעיונות מקוריים לפיתרון. יותר מזה, הוא עושה את זה תוך חזרה על רעיונות שנוסו וכשלו, ותוך התעלמות מטיעוני נגד.
שוב, תחושה שלי.